Follow Me

Wednesday, June 1, 2011

Memory ku Tertinggal di Lopo

Assalamualaikum...
Ape khabar korang sume....?? sudah lame xku update ini belog....
bukan ape sejak 2 menjak ni aku sbuk je... al-Maklumlah wanita bekerjaya...ceeewaaahhh... hukhukhuk....

Macam biasa lah kalau sekian lame aku xupdate.. then tibe2 aku hari ni MoOd RAJIN aku datang nk update psal XTVT aku ngn fans club aku... Weekend bru ni , Azzam FansClub buat satu Family Day..kire mcm event gethering kitorg lah....  memang best lah time tu...  kumpul ramai2 pastu mcm2 pe'el lah kluar...hikhikhik... aku nak cite sikit dari aku pergi sampai lah aku balik....

Jumaat 27 Mei 2011 :

Tepat jam 12.15 t/hari aku dari pejabat bergegas balik rumah... tak ingat ape dah time tu.... ingat baju aku yang nak bawak tu blum packing lagi... barang2 lain belum packing... kelam kabut dibuatnya... mane tak nye tiket bas aku pukul 3.30ptg... sampai rumah pukul 1 lbih...pastu lepak2 jap...huhuhu tapi still sempat on9 FB jap..nak update status kononnye...tp melekat membalas komen peminat2... ecececeehh... hehehehe... [prasan kan aku ni]... 

Tepat pukul 3.15 ptg ayah, mak ngn adik pompuan aku si garang Husna ikut hntar aku kat tempat tunggu bas... erghhh time tu tensen kot... tiket pukul 3.30ptg.. tp basnye sampai pukul 4... ishhh3... sabo je le... sebelum naik tu aku pun tunjuk lah aku punyer tiket bas kat uncle india yg bawak bas tu...yeleee kalau x.. idaknye dia nak kasi aku naik bas... huhuhu... 

Sepanjang berada di dalam bas [tarikh yang sama] :

Perghhhh ... adelah untie cine ni ngn 2 org anak dia... mak aiii memang sakit hati btul... bergeraknye bas yang aku naik tu dia ngn anak2 dia .. bukak lah bekalan yang dia bawak tu.. hurmmm korang xfaham lagi ke kalau dah bukak tu .. pastu bau nye euuummmm... uweekkksss... nak termuntah kot... bau tu satu hal... yang geramnye ingatkan sekejap je lah rupenye2 sepanjang jalan dia asyik makan.... hadoiiii kire dalam bas tu dia buat mcm restoran plak... cume makanan dia je yg sdn bhd.... Bukannye aku kisah sangat dia makan tu tapi masalah sekarang ni bau makanan tu xkluar... xde ruang langsung.. dah aicorn ayookkk.... aku takut terhidu bau tuuuttt tu je...eeuuwww.... 

Hampir beberapa jam aku dok dalam bas yang agak berbau tu akhirnya yihaaaa...sampai jugak aku kat destinasi yang aku nk tuju.... huhuhu belum sampai lagi... [tipu je] ... Sampai je kat pudu aku tunggu sorng kawan aku ni... prihatin sungguh dia kat aku..tq so Much u.. 

Setelah sekian lama aku dok dalam kereta mencari2 jalan yang hmpir sesat...hehehe akhirnya sampai jugak aku kat rumah yang aku nak pegi... Time tu rasa berbunga2 nak jmpe org2 kedua yang aku sayang n rindu ....  sampai je aku tak tunggu dah trus naik atas then ketuk pintu...toookk...toookk...tookk...
Assalamualaikum...... 
 tadaaaa...ku ingat siapa rupanya si Bobo yang comel...hehehe... dengan tak segan ngan silunye aku msuk lah.... ngehh3... Ramai jugak mlm tu ade Udien...Keyo..Ainuddin...Putra...K.zura...Atul..ngn Nana... biasa lah tunggu aku sampai ceeewaaahh..[macam tetamu penting plak...] hahahaha...lagi skali prasan...

 Sabtu 28 Mei 2011 :

Selamat Pagi...  !!!!!
Hari yang ditunggu2 ... akhirnya telah tiba... harap2 semua nya berjalan dengan lancar dan sempurna..... Pagi tu aku ngn kak Zura , Atul , Nana , Ayah ngn Ibu siapkan rencah2 untuk perap ayam... siap dah bagi2 tugas kot...  Yang bestnye aku bsuh ayam kejap sangat xsampai separuh ayam aku basuh dah penat...huhuhu... pastu siap2 pegi mndi... ngeeh3..pandai x aku ngelat... ishhh3 teruk btul....

Dalam Pukul bape tah aku lupe dah.. K.fafa, K.Fana, Solehuddin ngn Udien pun sampai...nsib time tu aku dah siap mndi... huhuhu... dah wangi.. xbau ayam pun.... Tak lama lepas tu Cik Suzi ngn Incik Keyo bersama bodyguard mereka sampai... macam biasa dengan selamber mereka masuk...[ehh aku ade ke time tu] hehehe... gurau je...

Lepak punyer lepak...siap punyer siap...akhirnya aku pun siap then trus kluar bilik...huhuhu pengantin kluar bilik...  pastu tunggu ape lagi trus trun menuju ke kereta untuk ke destinasi kedua aku...jeng3.... nak tahu kat mne..?? 
tadaaaa ni tempat dia...



tadaaaa...
Siap dengan banner lagi tu.....

Sebelum tunggu yang lain sampai kitorg  dijamu dengan makan t/hari... hurmmm makan pucuk besi kot... sedap...!!!  korang penah makan pucuk besi..?? xpenah kan... hahh?? kalau korang nak rase mcm mne rase pucuk besi tu korang kne datang kat sini... pastu minta tlg pakcik tu masakan.... hahahhaa....


Inilah kafeteria yang kitorang makan Pucuk Besi tu...


Habis dah .. perut pun dah kenyang... aku n the geng pegi lah kat tepi sungai tu... nak main air tp time tu cuaca xbrapa elok..bru lpas hujan... so air sungai pun agak deras lah.. sambil2 tu kitorang ape lagi posing2 sikit lah... hihihi..


Ini Kak Ain bersama dengan Ajim Adam 





Rindukan Cik Suzi...


K.A.M.I. lagi....

Dari atas sebelah kiri : Azzam bersama Kak Ain..
Tengah sebelah kiri : Naila bersama Adik Sofiea, AKU.. ( Kak Anis ) dan Cik Suzi..
Depan sebelah kiri : Adik Hakim bersama Kak Zura..


Aktiviti Di Malam Hari 28 Mei 2011 :

Kitorang solat Maghrib berjemaah bersama-sama di imamkan oleh ustaz yang tinggal di kawasan tu... [main agak je.. ngehh3...] .... Selesai solat Maghrib bacaan Yasin dan Tahlil untuk orang2 yang telah meninggal dunia dan kebetulan baru2 ni berlaku tanah runtuh yang melibatkan ramai anak2 yatim yang terkorban kitorang sedekahkan bacaan Yassin untuk arwah adik2 tersebut...




Habis je bacaan Yassin dan Tahlil kitorang solat Isyak .. terus pegi makan malam then mulakan aktiviti iaitu membakar ayam dan ade program motivasi kot.... aku rase macam bukan pegi family day tapi pegi kem motivasi bina jati diri... huhuhu... ape2 pun best lah... Tq pada pakar motivasi kitaorang... Encik Udien... hehee


 ~ ~ Ini antara gambar2 di malam hari... nak cerita banyak sangat...kang aku merapu bagai kang... ~ ~

uitttt...apa Is ngn Nana buat tu..."Jangan pengang2... diri Renggang2..." 

 Aktiviti berkumpulan.... 







 Nyummy2.. sibuk memanggang ayam... 

 Disaat kitorang ketawa dan akhirnya diakhiri dengan tangisan kegembiraan..


" Disini jua memori tercipta.. walau seketika terjalin kasih kita.. mungkin disini kita kan terpisah kenangan bersama tak kan ku lupaa...." masing2 berpelukan... mengenangkan pahit manis pertemuan kami semua...




 Bersama adik2 juga peminat kepada Azzam baru 1st time join event Fans Club...

 yeaaa... dapat gula2 dari papa.... hehehe.. habis lah gg aku jadi macam Azery...hehehe

Time ni aktiviti yang paling agak mengecutkan perut ku...hahaha...  "KOtak BeRacuN"


Ahad 29 Mei 2011 :

Subuh2 K.Anim kejut aku solat Subuh... aku tanya kat dia :  " akak dorang xsolat jemaah ke..?? " K.anim jawab : " hmm biasa lah tu....." owhhh aku dah faham dah.... hehehe   ...


|
|
|
|
|
|
|
|
|

Alamaaak harap korang sume faham ye... nampaknye mood aku nak taip ni dah hampir nak tamat... hahaha... so nampaknye entry aku ni bakal Tammat xlame lagi... dan aku bagi gambor2 ni yang ceritakan kat korang ye... huhuhu.... soryyyy.... 

muke bangun tido... hihihi

sengih yang sama.... ngeeee

Kak Ain takut ke ke..?? 

time ni belum basah sepenuhnye lagi...just rendam2 kaki je... hehehe..

OMG... !!! salah sorang ahli kumpulan aku cedera... gara2 main tembak2 air lari2 terus batu disepaknya....    [ maaf ya BM saya terabur...huhuhu ]
~~ Teka - teka siapakah punye kaki ni...?/ ~~

game lastik2 belon... sabo je lah xpecah2 belonnye... ape tah pakcik tu jampi kat batu2 kat situ smpai semua batu xmengena semua belon ... 


yeaaahhh TERJUN...!!!!






opSsss tutupkan mata anda ye... 

Dah siap2 untuk pulang ke destinasi masing2... 

bersama kak Shima... time time jumpa kak Shima ni, sebelum2 ni just chat kat fb je...

 bersama kakak ku yang selalu runsing nak kurus... padahal dh kurus dah... ayooookkk.. 
p/s : akak jgn rsau dah ok dah tu... =))


 Antara Fans yang terlibat dengan event kali ni... yang separuh lagi tu ada dalam bilik tengah siap2 nak balik...

 Bersama adik sofiea yang cute..


Owhhh ibu... dah slim.... i like 'it... peace..!! =))


Sekian tamat sudah cerita aku di hujung minggu baru2 ni...
see u next entry ya...
Salam Sayang dan rindu yang terlibat dalam event kali ni....TQ so Much...


Sebelum tu .. terima lah lagu tema kitaorang sepanjang event ini berlangsung....


Memori Tercipta by Shila Amzah & Ayu OIM

video



.....The EnD....



2 comments: