Follow Me

Friday, May 20, 2011

Nur Kasih Kasi Penonton Demam..??? dengar2 cerita lah...



Nak pegi tgok filem ni....... this weekend.... nak tengok sejauh mane filem ni kasi penonton demam....  huhuhu...

Tuesday, May 17, 2011

...Winter Sonata... wink...wink....wink....


Sebelum bace ini entry layan ini lagu dulu ya...


Nyanyi  : Azzamuddin
Tahun  : Mei 2011
Lokasi : ***** [ dirahsiakan ]
direkod : **** [ pun dirahsiakan ] 
Tajuk Lagu : Sonata Musim Salju - [ penyanyi asal - Hazami ]

video  

Assalamualaikum semua... 
selamat hari Jumaat smoga hari Jumaat ni memberi lebih keberkatan kepada kita yang beragama Islam... 

Aku tengah bosan ni... nak kata xde keje.. berlambak2.. tp still sempat berbelogger.. hakhakhakzzz.... yelah orang sume kat opis aku ni tngah sibuk buat persiapan untuk Sukan Peringkat Negeri Perak.. aku lex je... ehh pembetulan.. bukan lex ye.. aku buat jgak keje.. tp keje2 dlm opis yg berkaitan dgn benda alah tu lah...... huhuhu....

Korang tahu tak.. aku masuk game ape time hari sukan tu nanti..?? hahaha game yang aku main ni game paling ssah aku rse... sebabnye aku xpenah menang lagi ..  aku lawan ngn adik aku si hitam manis  Akmal ngn si garang Husna tu pun sokmo je kalah... huhuhu ... korang nak tahu ape game yang paling ssah yang aku cakap tu.... hahaha diberi nama Congkak...!!! susah kot.. dengar pun dh kejut jari... hakhakzzz... 

Alaaaamaaakkkk... aku melalut sampai ke situ plak... padahal tajuk entry aku lain bebenor... xde kaitan dgn sukan bagai ni... xde kaitan ngn congkak ni... ayooookkk.... suryy3.... ngehh3....

Korang penah tgok x drama korean alaah yang tajuk dia Winter Sonata yang actor dia nama Bee Yong Jun sbg hero ngn heroin yang comel2 yang nama dia Jung  Yoo Jin tu.... karektor dorg dalam tu romantik sangat... LIKE>>LIKE>>LIKE>>>... huhuhu..... time cite tu disiarkan kt tb aku sekolah lagi... so agak ssah skit aku nak memberi fokus kepada drama tu.... drama tu time tahun brape tah aku lupe lah.... huhuhu.... dah lame aku xtgok cite tu... yelah nak beli dvd dia punyer lah mahal... nak cecah sratus jgak lah.... drama2 korean ni ssah skit nak cr.. tmbah2 kt tmpat ak tggal ni... hurmmm... tp nsib lah ade u tube so boleh la wacth on9 kt situ jek.... free pun free.... ekekeke

Bukan setakat jalan cite je yang best... lagu2 dia pun meletop lah time tu....  siap cari majalah yang ade lirik lagu ... pastu nanyi ngn kengkawan dalam kelas.... lagu tema drama tu.. ape ey tajuk dia... hukhukuhk...[lupe]  

Tak lame lepas drama tu habis, aku ade lah terdengar satu lagu ni... aku kata lah "dia punyer muzik sejibik... ehh silap sebijik mcm muzik lagu tema winter sonata tu...." time tu xtahu lagi sape penyanyi dia... pastu dngar.. dengar dan terus dengar akhirnye tahu sape penyanyinye... HAZAMI... hurmmmm not bad..... =)) good idea lah buat versi malay... senang sikit aku nak follow.... hehehe....

Paling best kalau korang dengar time nak tido.... perghhhh layan kot... hehehe... sebab lagu dia ni selow... kire sesuai lah kalau ibu2 bapak2 nak dodoi kan anak tu... [hehe memandai je aku nih]..... bukan baby je yg tido ngn ibu2 ngn bapak2 skali tertido dgar lagu tu.... huhuhuhu...

Berbalik kepada video kat atas tu kan.... bukan xde video lain aku nak taruh... tp aku suke sangat si Azzamuddin ni nyanyi... lagipun dah alang2 ade video dia nyanyi lagu nih so aku taruh lah.... hehehe... walaupun dia masih kecil tapi bakat dia ni dah same level ngn penyanyi2 lain... kadang2 tu dia batter lagi dr dorang.... hahhh??? mcm mne tu....                                      [jangan rase tergugat ye] ngehhh3...!!! just kidding... 

Wokeh lah... aku rase mcam xde benda dah aku nak taip.... dah hmpir satu hari aku taip entry ni... dr pagi smpailah malam ni... adusssss penat kot... hehehe.... [mengalahkan penaip novel].. 

Ok daaaaaaa.... Assalamualaikum...

Sunday, May 15, 2011

Yeaaa Banner Baru


wooootttt3..... sukenye bile banner belog aku ni dah berwajah baru... suke2... petang tadi aku suh adik aku buat kan satu banner yg kreatif gne photoshcape... alaah simple je..tp simple2 pun aku xpndai nak buat bnde2 ni..maklum lah mcm remeh je...hahaha... ape2 pun TENKIU to MY SIS FARAHUSNA.... muahhh3....ngeeeh3...

 

:: Owhhh TIDAK..!!! no FB....


Assalamualaikum....

Baru2 ni aku ade terima satu pekeliling yang dikeluarkan oleh **** dimana semua penjawat awam tidak boleh melayari laman sosial... sebabnye kebanyakan kerja yang diberi tidak dilaksanakan dengan smpurna....OMG....tp aku bukan penjawat awam... blum di iktirafkan lg...hohoho...  so aku boleh lah brFB... tp..tp..tp...disbbkan aku bkerja di dalam sebuah agensi awam so kne lah puasa FB sepnjg 9 jam... hurmmmm... nasib lah ... 

Tapi kan nak bgthu ni...syhhhh..diam2 nnti my *** dngr...hehehe... kadang tu ade lah curik2 bukk... yelah kalau xde keje tu..xkan nak duk kt meja keje tu melengung je... hadoiiii...bosan kot.. 

Pastu kan ade lagi... bukk time bos xde...opSSss... maaf ***...ngeeee~~ [hbis la aku lpas ni notis resign 24 jam dikluarkan...] huhuhu... tp bos aku ni ok je.. janji keje yg dia bg tu kene siap dgn smpurna lah...jgn asyik on9 tp keje terbengkalai...ish3... usah mcm tu dong.... 

p/s : bukan xboleh brchatting...brFB...brTwitter dan ape2 je lah... tp bile di pejabat kene lah ade msenye...jgn lah on9 memanjang k... nnti bos pulak  hntr notis resign kt FB..Twitter...hbis korang.... hahahahha


Contest My Kids TV3 - Pemilihan 3 Terbaik

Assalamualaikum... malam yang  bosan plus agak sayu bile dengar lagu "saat terakhir" felling habis la... tibe2 teringat kisah lama kan... tggal air mata ni je xkuo2... huhuhu...OppPPPp2... tersalah entry daaaa.... ngeee~~ 

Aku nak update sikit lah... entry malam ni pasal contest yang aku penah update sebelum ni... kali ni untuk pemilihan 3 terbaik... alaah Contest My Award Kids TV3 tu... ehhh terkalih lah...My Kids Award TV3..hekhekhek...



 Contest ni dah bermula dari 22 April 2011 lepas dimana semua  artis kanak2 ini di calonkan dan di 'vote' ... alaaah kalau korang ingt entry yg penah aku kluarkan hari tu... itu kite vote kt FB je.. tp kali ni kite kene pegi kt www.mytv3.com.my/mykidsaward  
then korang just pilih je kategori yg korang nak vote....macam kt bawah ni...
 


 Antara special award dalam contest ini seperti berikut :- 



 7 ketegori yg dipertandingkan...so keje korang sonang je.. korang pilih je kategori yg korang nak.. semua pun boleh...tp diingatkan stiap kategori korang cume bleh vote 3 org saje... xleh lebih ye... :))






pastu dia akan kluar benda alah ni...jangan plak dah kuo bnde ni korang xthu nk buat ape2 dah...hakhak... lakukan lah tugas utk mngundi (VOTE)  ...tgok tu ramai wooo... huhuhu... pilih2..mne yg rase layak...




 Jeng3... hahaha... aku sje blurkan name2 tu...sbbnye ape..?? rsenye xyah kot aku nak habaq kat ampa... dah terang2  "arrow" tu kat nama A***M  .. so macam biasalah ..macam entry aku yg lepas tu.. bukan nye suke2 aku update ini entry... cume nak mntak kesudian korang n korang sume vote adik saya ni ye... =) tenkiu... 





Hahhh...!!! tgok kt bawah ni....  dah terVOTE ni... macam mane..?? hahahhaa... kire halal lah....
  



Ok lah aku pun dah jalankan tugas aku sbagai s'orang peminat....so korang tunggu ape lg..?? 

 


Friday, May 6, 2011

Tengah malam

Assalamualaikum....pembuka segala bicara... cewaaaahh... ngehh3...  

Sekarang jam lappy aku menunjukkan pukul  12.29am... itu brmakna semua org2 sudah tido... kroooh3.... siap dengkur lg tu... ishh3.. yang aku plak mata ni xmau2 nye nak pejam...sbb tu lah belog ni jd sasaran utama aku...hahaha.. 

Bukannye ade ape2 pun yg best...cume tangan ngn jari2 aku ni gatai sngt nk taip tgah2 malam ni...hurmmm nak korang tengah2 malam mcm ni klau korang xleh tido ape korang buat ey... ??? hurmmm mesti korang akan ...tiiiingg...!!! 

hahahahhaa...suspen2... [aku pun xthu ape korang buat...] hahahhahaa...

kalau aku kan... aku 1st2 skali ambik handfree...pasang kuat2 dgr lagu jiwasss... perghhh layan je kot... tp kdg2 tu dgr la jgak nasyid... huhuhu...biar sjuk skit hati tu...


:: maaf entry aku trgantong.... 












Tuesday, May 3, 2011

Saat Terakhir

tak pernah terpikir olehku
tak sedikit pun ku menyangka
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

begitu sulit ku menyangkal
begitu sakit ku rasakan
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

di bawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
kasih sayang kamu begitu dalam
sungguh ku tak sanggup ini terjadi
karna ku sangat cinta

ini lah saat terakhirku melihat kamu
jatuh air mataku menangis pilu
hanya mampu ucapkan selamat jalan kasih

satu jam saja ku telah bisa
cintai kamu kamu kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup

satu jam saja ku telah bisa
sayangi kamu di hatiku
namun bagiku melupakanmu
butuh waktuku seumur hidup


:: Bukan ape lagu ni ade membawa maksud yang mendalam.... dengar2 btul2 boleh nangis.... lagu ni lagu tema sinetron NIKITA tu... time part2 yang sdih tu...lagu ni pun kluar...time lagu ni kluar part2 sdih.... sob..sob...sob....  =(