Follow Me

Thursday, June 30, 2011

Mood BerceriTa

cerita mule-mule aku :-

Untuk berubah menjadi orang lain memang susah... tapi untuk aku berubah untuk menjadi lebih baik itu mungkin dan akan saya lakukan.... PERLU ke aku jadi hipokrit untuk tarik perhatian dia datang kat aku..??? aku rase tak perlu sampai ke tahap tu.... PERLU ke nak mengharap ape dari dia kalau semua tu tak betul..?? aku rase tak perlu kot... sebab aku tahu ade yang lebih baik lagi dari aku... so redha dengan ketentuanNYA.... SMILE...~~~

 bak kata stacy ; 
'...ku sedar ku tak seberapa jika dibanding mereka yang jauh lebih megah dari diri ini....
apa yang mampu ku berhias hanyalah hati yang ikhlas terpendam untuk dia yang sudi....'

Bile difikirkan balik memang lah sedih sebabnye kenapa MESTI aku...!! kenapa tak orang LAIN....!! hurrmm agak kecewa bila dikenangkan balik... tapi disebabkan saya xnak kerohkan keadaan dan renggangkan hubungan saya biarkan je... biarlah saya simpan semua tu... hanya orang2 yang dekat dengan saya je yang faham saya sekarang.... OppSssSs... ini hanya rekaan semata2... kan entri aku tuh mood bercerita.. so aku cerita lah... 
KISAH DOGENG katakan... huhuhu


picture 2010

____________________________________________________________


cerita ke2  :

Hari ni....!! OMG... agak bosan bile sume orang xde dalam pejabat ni... 
sumenye tinggalkan aku.... 

Pagi-pagi datang macam biasa kemas2, sapu2 kt dalam pejabat ni... 
Pastu duduk cop surat2 yang sampai agak lewat semalam.. [tarikh semalam ye] ... then catatkan skali... habis tu buat claim pekerja smpai kul 10.00pg,  pastu on9 FB jap... 
[off KAN chat] huhuhu... 

Jemu on9 kat FB bukak plak belog aku ni.. wahh tgok follower makin bertambah2... yuhuuuu... terima kasih kat u allz yang follow saya... huhuhu... sape2 punyer blog yang aku tak follow lagi tu tunggu ye... OTW dah ni..ngeeh3~~...

Sign Out akaun belog aku.... then sign in plak belog somebody... huhuhu di amanahkan untuk create blog untuk ***** [tutttt...tak leh bagi thu].... banyak lagi kene tocup dia punyer belog...  nasib aku diberikan assistant.... namanye... eheemmm3... pun tak leh bgthu... di rahsiakan identitinye buat mase ni... hehehe ngada-ngada aku ni kan... 

_______________________________________________________________

penutup cerita  :

NOW...!!! jam 4.56PM ... 
Penantian jam 5.00PM... 
berapa minit lagi....
masa untuk pulang ke rumah....!!!
yeaaaaaaaaaa...!!!
sebabnye aku dah bosan kat sini sorang2...
ditemani pc... berborak dengan radio...
hohoho dah macam tak betul dah....

Wednesday, June 29, 2011

Tumpang Gembira Dengan Kejayaan Skuad Kebangsaan


Tahniah....!!!
itu je yang mampu aku ucapkan... 
walaupun xtengok corak permainan dorang.... tapi aku yakin dengan usaha dan latihan dorang selama ni memang cukup mantap... 





Monday, June 27, 2011

Hariku dEnGan PurpLe



 
Boleh menang award.... hakhakzz3... princes purple of flower... 

Memang nice lah this picture... say TQ to my sis... toceh3...~~

Wif cik Fara Husna .... my Sis

ini budak tecik suke sangat menjerit.... tgok tak reti lah nak duduk diam2...



The End.... 
Terima kasih pada gambar2 yang bercerite... hhohohoo~~


Saturday, June 25, 2011

FIXED

Hallo.... salam hari Ahad ...!!
hari ni aku dah diberikan mandat untuk jadi driver oleh ayah aku bawak mak aku pegi beli barang dapur... driver tak bergaji... huhuhu...

Aku ni sebenarnye malas nak menaip ...  [ berterus terang lebih baik dr berselindung...] ngeeeh3..~~

Tak silap aku bulan lepas kot... adik si Akmal tu membodek ayah aku nak kan basikal yang orang sekarang pakai ni... ape tah nama basikal tu.. FIXED... hurmmm ape2 je lah... itu lah yang dia janji ngn ayah aku... ishhh sabau je lah.. kalau murah xpe..ni RM *** [harga dirahsiakan yo..]
Huhuhu... tapi lawo kot basikal tu.. semat jah.. walaupun TOJEN je... [ bak kata mak aku..]tapi basikal ni agak bahaya cz tak safety.. tak brek... ade cara nak kendalikan basikal tu... 1st time naik mak aiii.. punyer lah tinngi.. al-maklumlah aku ni xcukup kalsium.. huhuhu... kurang ketinggian...
Gambar2 kat bawah ni aku ambil dari koleksi folder dia... hakhakhakzzz... curik sunat katakan.... 













 TAMMAT SUDAH.....




aku JATUH CINTA

Mula-mula skali aku nak bagi tahu yang aku betul2 dah JATUH CINTA.... tidak dapat nak luahkan hanya sekadar mendiamkan diri... hanya takdir dan ketentuannya saje yang dapat PERTEMUKAN aku ngan si M saya tu.... huhuhu... 

Alamak sory2 punyer lah xcited nak bagithu korang yang aku dah terjatuh CINTA dengan si M tu sampai lupe aku nak bagi salam...

ASSALAMUALAIKUM..... harap blogger semua sihat2 jah ye...

Macam biasalah tengah2 malam ni bile mata xmengantuk kat sini lah... kat tanah aku ni lah aku nak tanam ape2... hohohohooo.. jangan poning plak.. bukan nak tanam pokok... tanam aku means update post lah.. ayoookkk... huhuhuhu...

Yokehh2... berbalik pada tajuk ye.. kalau tengok pada tajuk entry tu agak PANAS... hakhakhakzzz... yolah sejak dia muncul.. sejak dia tonjolkan dirinya aku dah terus jatuh cinta... perghhhh macam kene mandram... ishhh3 teruk btul aku ni... anggau sampai terbawak dalam MIMPI... 

Aku bayangkan alangkah seronoknya kalau dia bawak aku pusing jalan2... tapi itu sekadar impian yang tah bile akan aku miliki.... 

Dengar orang2 bercerita si M ni perfect... aku nak tahu jugak se PERFECT mane si M ni... hihihihi... dan dengarnye lagi best.... macam2 ada... 

Ehh... korang mesti nak tahu kan aku ni dah jatuh cinta dengan TAK SENGAJA nya dengan siapa..??? hahahahaaa.... ni dia....

TADAAAAAAAAAA.....!!!!!!

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jap ey, rehat dulu..... huhuhu saje nak bg engkorang sume suspen.. 

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V








hehehe.... tengok betapa bergayanye si M ni... MYVI baru.... 
aku lebih tertarik kat kaler ni... sebabnye ni kaler feberet aku.... 
korang baru tengok luar je... meh kita selami di dalamnye plak.... hohoho... kite operet...




Perghhh ni memang betul aku dah terpesona then jatuh cinta terus ni....  tapi ade ke sape2 murah hati nak belikan aku MYVI baru ni... kalau boleh nak yg 1st edition... ade GPS lagi... klazzz cik yahh... ngeeh...ngeeh..ngeeh..~~ 




Friday, June 24, 2011

Belajo Loghat Perak

Assalamualaikum....

Ape khabo semua... hari ni aku rase nak cakap perak ngn kome y..
heheheee... tapi awok idak le pandai sangat.... ate maklumlah, aku bukan dibesarkan dengan kelompok orang2 yang berkomunikasi loghat perak..... Tapi jangan ingat aku pandai sangat berkomunikasi loghat perak ni... Tapi bukan bermakna aku xreti berkomunikasi or xberapa faham loghat perak ni aku xngaku aku ni orang perak... i anak jati perak OKEHH..!!!.... huhuhuhu....  So hari ni aku nak belajar same2 ngan korang bahasa ibunda aku... bahasa negeri kelahiran aku..

 moh-moh kite blajo loghat orang perak... 


keme /aye / saye / teman / awak / kume =  saya

mike/kome/kamu/ = awak

ate =  abis tu

raban teben =  tak tentu arah

angat pijo  = panas

hakap = tamak

ngelewor =  terumbang ambing kekiri kekanan

kebulor = lapar

bolen = telanjang bulat

nyelap sador =  seorang yang seperti dirasuk @ diluar kawalan

mengelenyor = gatal/ menengada/ sopannya

biot =  degil

perok =  jakun/ tak pernah tgk benda

muncah = banyak duit atau berharta

toben = tua bangka

merambu =  joli sana sini

meroloh = Tidor

kemin = kemas

nyeghogin = tersenyum sorang diri

reben teyben  = seluin jer – selekeh

tak ajap  = TAK layan/ tak jadi hal

mentekedaghoh  = makan

menterchiker = makan

ghodi / kodi  = repair/belek

cik cibor  = pepatung

jelebor  = labi²

semut gatey  = semut api

cenangor  = serangga yg berbau busuk selalu dijumpai berhampiran dgn lampu

paka @ pakei  = pakai atau guna

lecah  = Lumpur

cononggeng  = bontot ayam

libang libu  = perasaan resah gelisah....

siut  = cucuh / menyalakan

getak  =jatuh / luruh

geghotok / gerotok = jambatan

mentelun  = seluar panjang (pantaloon)

kayu rol  = kayu pembaris

pores  = pekerja jabatan hutan tu, forest

puih opes  = pejabat pos

gomen  = kerajaan

mentoka  = Kereta

selait  = lampu suluh / torch light

seperoh  = alas / lapik meja

jegholong  = tempat buang sampah kat tepi hutan

pior  = tulin asli

acekeme  = macamana kalau

pengge  = lontar, baling

hambat  = kejar

ghulu ghelo  = hulu hilir

ngelat  = menipu

sele'win = kira buat asal siap, comot

hincit = Ketepi, ngeysot

getik  = nyampoh (menyampah)

ganjei  = terkena / naya / terkejut

reber  = sesak, beriya, sopannya, poyo..

sa-ngeiyr atau sangei = tudung saji

si-yar * (sengorkan bunyi..yar.. tu..) = mangguk tingkat

menyengker  - mengintai, mengendap

gila seperghe  = separuh gile

bebey  = degil tahap batu gajah

nin  = jernih...

genyii  = geli geleman

menyelebiur = terjuih bibir

nyadin  = buat derk aje

melengko  = membelit  (ater komer lekas nengok ulor beso melengko ataih pago rumoh pak bako.)

meneben muke  = melangok kat kedai kopi

tak sior  = tak ingin

membangao bau  = busuk baunya

berda'ah = bohong/menipu/kelentong

tawo leysyur  = masakan terlalu tawar

jenuh = lama sangat..

melantung kohong  = busuk sesangat

Tumpo =Tak bergerak,mati,habis nyawa.

Moh = Jom

Ngerengken = Kurus kering tak ada isi langsung

Sompeh = Serpih,picisan,ada cacat sikit.

samo = Merah Jambu

motokar = kereta

mutu = motorsikal

tak mandang = takde

gebor = selimut

limaih = tepung pelita

ce /ace = cuba /try

gostan = undur belakang

beransor = mintak diri


ate kome tunggu ape lagi...moh lah cakap perak.... ngeeeh~~~










Sunday, June 19, 2011

Stanza Cinta

As'salam semua...

kalau minggu lepas " Nora Elena " tp mula dari hari ni pukul 9.00pm comfirm korang mesti terkena penangan " Stanza Cinta " huhuhu... macam aku... habis Nora Elena di ganti kan pulak dengan Stanza Cinta... kalau dulu Seth Tan kali ni entah sape plak yang jadi bualan korang kan... ngehhh3~~ 





Aku google la pasal drama terbaru ni.. rupe-rupenye drama ni pun di adaptasi dari sebuah novel... hurmmm tak silap aku novel tu "Stanza Cinta" jugak... ok lah aku malas nak story panjang2 kita tengok dulu lah ape kisah yang menarik untuk dijadikan perbualan korang lepas ni... huhuhu... 

Selamat menonton....~~~




Saturday, June 18, 2011

SeBaik-baik Wanita AdaLAh Untuk SeBAik-baiK LeLaki

Entry ini dipetik dari sebuah buku motivasi nukilan Dr HM Tuah Iskandar al-Haj....
just untuk berkongsi cerita apa yang aku bace dari buku ni....


Memang betul, seorang lelaki dapat bertahan apabila diseksa dengan kejam. Namun, boleh jadi tidak dapat bertahan apabila digoda oleh seorang yang bernama WANITA... Ini bukanlah aneh sebab memang kelemahan lelaki itu adalah pada telunjuk wanita. Kecuali lelaki yang benar2 terpilih.

" Dan wanita ( Zulaikha ) yang Yusuf tinggal di rumahnya menggoda Yusuf untuk menundukan dirinya kepada beliau dan dia menutup pintu-pintu kemudian berkata, marilah memperlakukan aku dengan baik. Sesungguhnya orang yang zalim tidak akan beruntung. Sesungguhnya wanita itu telah bermaksud ( melakukan perbuatan keji itu dengan Yusuf ) Demikianlah, agar KAMI memalingkan daripadanya kemungkaran dan kekejian. Sesungguhnya Yusuf itu termasuk hamba-hamba yang terpilih." 
[ surah Yusuf, ayat 23-24 ]

Zulaikha merupakan isteri kepada pembesar Mesir yang membeli Nabi Yusuf daripada rombongan khalifah yang menjualkanya. Zulaikha tertarik dengan ketampanan yang dimiliki oleh Nabi Yusuf. Ketampanan Nabi Yusuf ini juga telah membuatkan Zulaikha jatuh cinta terhadapnya.

Pada suatu hari, Zulaikha berniat untuk menggoda Nabi Yusuf. Ketika itu, suaminya tiada di rumah, Zulaikha telah menutup semua pintu lalu menguncinya dan terus mendekati Nabi Yusuf sambil berkata " Wahai Yusuf, ke marilah engkau ke sini " ajak Zulaikha.

" Aku berlindung kepada ALLAH dan memohon keampunan daripadaNYA. Sesungguhnya suamimu telah memperlakukan aku dengan baik " jawab Nabi Yusuf. Zulaikha tidak mengendahkan kata-kataNabi Yusuf itu. Zulaikha menghulurkan tangan untuk memeluk Nabi Yusuf tetapi Nabi Yusuf berjaya mengelakan dirinya dan melarikan diri ke muka pintu daripada terus dipeluk oleh Zulaikha. 

Zulaikha mengejarnya dan sempat menarik baju Nabi Yusuf sehingga terkoyak. Pintu bilik terus dibuka, Zulaikha amat terkejut apabila melihat suaminya berdiri di muka pintu. Pembesar tersebut memandang mereka dengan wajah penuh curiga. Untuk membela dirinya, Zulaikha telah menuduh Nabi Yusuf cuba menggodanya.

"Wahai suamiku, balasan apakah yang patut diberikan kepada orang yang cuba menggoda isterimu..??" kata Zulaikha dengan wajah yang penuh dengan kepura-puraan dan langsung tidak berasa bersalah.

"Dia yang menggodaku. Aku menolak ajakan isterimu, lantas dia menarik bajuku lalu terkoyak" jelas Nabi Yusuf sebagai tanda membela dirinya yang tidak bersalah.

Pembesar tersebut mendengar penjelasan daripada Zulaikha dan juga Nabi Yusuf, untuk mendapatkan kebenaran dan keadilan, pembesar itu telah mengambil seorang saksi daripada ahli keluarga untuk mengadili perkara tersebut. "Jika pakaian Yusuf ini koyak di bahagian depan maka kata-kata Zulaikha adalah benar dan Yusuf telah berdusta. Tetapi jika baju itu koyak di bahagian belakang, maka Zulaikha lah yang telah berdusta dan Yusuf bercakap benar" jelas saksi itu.

Apabila pembesar melihat pakaian Yusuf itu, maka terbuktilah bahawa Zulaikha yang telah berdusta dalam perkara keji itu. Pembesar meminta maaf dan Nabi Yusuf akhirnya terlepas daripada fitnah yang dilemparkan oleh Zulaikha.

Rasulullah SAW telah bersabda, "Tidak ada sesuatu fitnah yang lebih besar bahayanya dan lebih bermaharajalela sele[at wafatku terhadap kaum lelaki selain daripada fitnah yang berpunca daripada kaum wanita."

Antara daya penarik dunia adalah WANITA kerana lazimnya mereka mendorong lelaki dengan tutur kata yang manis, gerak geri yang menggoda dan sebagainya. Semua ini mencabar keimanan kaum lelaki hingga mereka menjadi lalai terhadap tugas dan kewajipan mereka.


P/S >> Ingatlah wahai kaum wanita atau Hawa jagalah kehormatan kamu agar kamu dihormati oleh kaum lelaki atau Adam. Jangan mempamerkan tingkah laku yang boleh membuat atau menampakan kamu sedang menggoda kaum lelaki atau Adam kerana  Sebaik-baik lelaki adalah untuk sebaik-baik wanita.. macam tu jugak sebaik-baik wanita adalah untuk sebaik-baik lelaki... THE MORAL OF STORY nya >> jadilah wanita yang penuh dengan kesopanan tidak kira dari segi apa pun... kerana seburuk-buruk wanita adalah untuk seburuk-buruk lelaki.. [ buruk means : tingkahlaku dan keperibadian ]  












Friday, June 17, 2011

Hadis NAbi Mengenai WANITA

Assalamualaikum.... 
Cuti2 ni aku nak share satu aktikel dgn korang... sebelum ni xpenah entry aku tentang HADIS-HADIS ni...tapi hari ni entah kenape aku rase nak post ini entry... huhuhu... aktikel ni aku dapat dr blog
  http://memburucintahakiki.blogspot.com/  



Korang kene bace sebabnye rugi kalau xbace hadis yang aku share ni.... xspecilly kaum hawa.... 





1.    Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayangnya yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda, "Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia".       
2.    Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya.Allah mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.       
3.    Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah.     
4.    Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.       
5.    Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.       
6.    Apabila semalaman ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah memberinya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah.      
7.    Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah dan orang yang takutkan Allah, akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.     
8.    Barangsiapa membawa hadiah, (barang makanan dari pasar ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.    
9.    Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun).    
10. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa bulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dikehendaki.     
11. Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh.    
12. Aisyah berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab Rasulullah, "Suaminya". "Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah, "Ibunya".      
13. Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.   
14. Wanita yang taat akan suaminya, semua ikan-ikan di laut,burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya serta menjaga sembahyang dan puasanya.    
15. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga. Masuklah dari mana-mana pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.     
16. Syurga itu di bawah tapak kaki ibu.       
17. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Nabi s.a.w) di dalam syurga.       
18. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya syurga.       
19. Daripada Aisyah r.a. Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuan lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.


Bersyukurlah kerana aku di lahirkan sebagai wanita di muka bumi ini... telah banyak keistimewaan dan kelebihan yang diberikan... dan keistimewaan itu hendaklah di jaga dengan sempurna serta menjaga kehormatan yang sangat bernilai.... kepada kaum adam kasihilah wanita dengan seikhlas hatimu kerana dengan keikhlasan, kamu akan mendapat keredhaan dari Allah SWT....

AMINNN..... 



Sunday, June 12, 2011

Super Junior Semakin Popular Di Malaysia

Assalamualaikum.... salam pembuka biara.... =) Peace...!! 


Pagi-pagi ni mood aku lebih nak bercerita tentang satu kumpulan dari barat ni... sebab pagi td masuk je kereta.. bukak je radio... lagu dia terus berkumandang ..."No Other" by Super Junior ... like like like like like like .... 


SUPER JUNIOR SEMAKIN POPULAR DI MALAYSIA...??? 
tajuk entry aku pagi ni.... 
best tak..best tak...?? huhuhu...


Bukan aku xnak sokong or suport muzik tempatan... artis tempatan.. tp kadang2 tu kalau layan lagu dr barat ni best jugak... sekarang ni kan kalau kita tgok dah banyak lagu2 artis berkumpulan dr Korea ni berkumandang di corong2 radio... paling banyak kat radio2 swasta lah... Yang famous sekarang ni Super Junior ... bnyak lagu2 dorang ni msuk radio... 

Super Junior ni ade 12 orang ahli dr korea, sorang dr china... tgok ahli pun dh ramai.. besar btul ini kumpulan...... kalau buat persembahan live... kire full lah stage tu... memang best lah.... nak kenal kan sorang- sorang ramai sangat so aku cari picture yang siap ade nama kat google je lah ey... senang  cerita hikhikhikhik....


 [ by google ]
 

Aku seacrhing lah pasal2 dorang ni kat google... baru aku tahu dh bnyak lagu dorang ni... ni album dia.. perghhhh ... pastu lagu yang kita dengar tu rupenye2 bukan dr album terkini... itu album tahun yang lepas.... ayoookkk.... huhuhuu WHAT EVER lah... jnji sdap didengar....




Albums
2005: SuperJunior05 (TWINS) 
Track List :
1. Miracle
2. TWINS (Knock Out)
3. You are the one
4. Rock this house
5. 차근차근 (Way for love)
6. So I
7. OVER
8. Keep in touch
9. L.O.V.E.
10. Believe
11. TWINS (Knock Out)

2007: Don’t Don
Track List :
1. 돈 돈! (Don’t Don)
2. 소원이 있나요 (Sapphire Blue)
3. You’re my endless love (말하자면)
4. 미워 (Hate U, Love U)
5. Disco Drive
6. Marry U
7. I am
8. 사랑이 떠나다 (She’s gone)
9. Missin’
10. 거울 (Mirror)
11. 우리들의 사랑 (Our Love)
12. Midnight Fantasy
13. Thank you
14. 아주 먼 옛날 (Song for you)” (Bonus track)

2009: Sorry, Sorry
Track list :
1. Sorry, Sorry
2. 니가 좋은 이유 (Why I like you)
3. 마주치지 말자 (Let’s not…)
4. 앤젤라 (Angela)
5. Reset
6. Monster
7. What if
8. 이별… 넌 쉽니 (Heartquake)
9. Club No.1
10. Happy Together
11. 죽어있는 것 (Dead at heart)
12. Shining Star

2010: Bonamana
Track List :
1. 미인나 (Bonamana)
2. 나쁜 여자 (Boom Boom)
3. 응결 (Coagulation)
4. 나란 사람 (My Eyes)
5. My Only Girl
6. 사랑이 이렇게 (My All Is In You)
7. Shake It Up!
8. 잠들고 싶어 (In My Dream)
9. 봄날 (One Fine Spring Day)
10. 좋은 사람 (Good Person)
11. Here We Go


[ harap maklum lah ye... ini entry sudah lama dalam draft...] huhuhu