Follow Me

Sunday, July 22, 2012

Single Solo JWY Sexy Lady

Annyeong..


Chuka Hamnida to Woo Young shi sebab dah release album single solo yang pertama. 

Dari bergerak berkumpulan beliau telah mula bergerak solo di atas stage. Tapi bukan bermaksud dia telah keluar dari 2PM group ye, dia masih lagi aktif dengan 2PM, cuma dia cuba mengembangkan lagi bakat yang dia ada. Korang dah dengar single woo young ang ang ni..? first kiter dengar, woww memang best, meletop lah.. lagu ini menceritakan seorang perempuan yang sexy dan membuatkan lelaki ni terpegun melihatnya, sampai tergila-gilakan perempuan itu.. uhuhhu itu pemahaman kiter tentang lagu itu.. tak tahu pulak pemahaman korang, tapi yang pasti lagu tu tiada unsur-unsur yang merosakkan akhlak dan akidah, malah MV dia pun tiada unsur-unsur negetif... so kita semua boleh dengar dan tengok.  ;) 

>>> Cuba untuk dapatkan Album Single Solo Jang Woo Young <<< 


........ Cerita Rose .........

Assalamuaikum...

Diharapkan semuanya berada dalam keadaan sihat2 je ye... al-maklumlah sekarang ni musim orang sakit... demam lah..itu lah ini lah.. ade yang msuk wad... hurmmm.. hope u all ok2 je.. kalau rase tak sihat tu cepat2 pegi jmpe doktor...

Ok lah berceloteh sangat cik Anis ni.. adoii.. hikhikhik.. 
kiter nak cite sikit pasal rose flower ni.. huhuhu.. td terbaca kat dalam satu magazine pasal rose ni, kiter dapat dari pusat sumber kt ofis ni... huhuhu... 
" hurmm boleh buat entry pasal ros ni"

Korang tahu tak sebenarnya kebudayaan barat dan kebudayaan melayu, bunga ros melambangkan bunga cinta atau simbolik kasih sayang kepada insan yang tersayang.  Orang inggeris mengenalinya sebagai rose manakala masyarakat kita Malayu pula memanggilnya bunga ros atau mawar. Ianya dipercayai berasal dari Dataran Cina, Timur Tengah dan juga Eropah Timur.

Bunga Mawar merupakan ratu segala bunga yang merupakan simbol atau lambang kehidupan dalam peradaban manusia. Sesiapa saje yang melihat jambangan bunga mawar yang digubah indah pasti akan kagum dengan keindahannya. Begitu juga pada sesiapa yang menerimanya pasti akan lebih teruja dengan kecantikkan dan maksud disebaliknya. 

Pada kebiasaanya bunga diberikan oleh seorang lelaki kepada seorang perempuan, tak kira lah.. ibu ke, isteri ke, kekasih ke atau kawan.  

Korang mesti nak tahu kan maksud disebalik warna-warna bunga ros kan..?? Kiter just kongsi apa yang kiter bace sekadar lepas ni ia di jadikan tips dan panduan untuk membantu korang memilih warna dalam masa yang sama menyampaikan maksud dihati korang kepada pasangan. Namun harus diingatkan gubahan bunga juga mempengaruhi maksud hati korang dan juga menjadikan ia sangat menarik dan eksklusif.






Ros Kuning Melambangkan Persahabatan dan Kegembiraan. Kebiasaannya ros kuning ni sesuai untuk kawan-kawan atau sesiapa sahaja sebagai tanda keakraban sesuatu hubungan.





Ros Lavander ( Ungu ) melambangkan tanda cinta seseorang terhadap pasangannya                           ( ibarat cinta pandang pertama )





Ros Merah melambangkan cinta yang sejati. Sesuai untuk diberi kepada pasangan anda ye.. ;) good Luck... 



Ros Jingga melambangkan keinginan. Ros ini terhasil dari campuran warna kuning dan merah, ros jingga ini sebagai jambatan antara persahabatan yang diwakili ros kuning dan cinta mewakili warna merah.. so kiranya ros ini sesuai diberi kepada kawan rapat dalam masa yang sama dia mencintai perempuan atau lelaki.





Ros Pink melambangkan tanda terima kasih, penghargaan dan juga cinta. 





Ros Putih melambangkan kesucian dan kemurnian, kebisaannya ros putih ini dijadikan sebagai hiasan untuk dekorasi di majlis perkahwinan. Ini menunjukkan sebuah cinta itu baru bermula.




Setakat ini kiter pernah menerima ros merah dari seorang kawan. Tapi sampai sekarang tak tahu apa erti dan maksud tersirat di sebalik pemberian itu.. uhuhuhu apa-apa pun so sweet.. sebab pemberian itu di hadapan kawan2 kiter.. TQSM.. ;p

Sunday, May 13, 2012

I'll Be Back..


Assalamualaikum.. Annyeong...


Wah tajuk entry tak boleh blah, i'll Be Back.. dah macam lagu 2PM dah.. hahaha 

Yeahhh berkurun tak UPDATE blog ni... ahahaha.. bukan kiter tak nak update, tapi buzy sikit, macam yang lepas bak kate kite wanita bekerjaya lah katekan... hukhukhuk... kononnye lah..

hurmm ape khabar blogger blogger sume..? [ ayat macam glamor je... huhuhu ] hope u all sihat sihat je..  jangan sakit sakit tau, if sakit pegi lah jumpe doktor cinta.. opsss...itu kalau sakit CINTA lah... hihihi

hurmm sebenarnye kiter ni banyak nak kongsi cite dengan korang sepanjang dari awal tahun 2012 sampailah sekarang dah masuk bulan Mei dan pun, al maklumlah dah berkurun lame kiter meninggalkan korang kan.. rindu pulak nak bercerita ni, tapi tak tahu nak mula dari mane.. sebabnye banyak sangat, rasenye kalau satu entry pun tak cukup kot..            ber ENTRY ENTRY..[ haha tamak ] mule dari di tempat keje, kawan kawan dan sampailah ke dunia hiburan.. hahaha kalau dunia hiburan tu OFCOS lah i like KPOP...                                      [ nyampas i.. hihihi ] 

Ok lah sebenarnye tadi tu cume mukadimah kiter je dulu, story yang kiter nak kongsi bukan dalam entry ni.. tapi next entry ...

nak tahu..?? TUNGGU.. 


Wednesday, November 30, 2011

MAMA AWARD 2011

Anneyong....


Ni kiter nak update pasal MAMA Award semalam... OMG.. SUJU menang 3 anugerah.. yihaaaaa.. i saw Kim Ryeo Wook very Cute.. ahahaha.. btw he's very2 cute lah.. i like... uhuhu... 
Dorang dapat Singapore's Korean Singer Popularity Award, Album of  The Year dengan Best Male Group... waahhh TERBAEK lah SUJU... congratulations.... !!!!!!!!!

video
Super Junior Perform...
Superman + Mr Simple
really !! good Performent... 
SUJU Saranghae ....

video
Singapore's Choice Award


video
Album Of The Year


video
Best Male Group...


Anyway congratulation SUJU..


^_^


Wednesday, November 23, 2011

Xsersori SUJU

Assalamualaikum...
Anneyong....

1stly kiter nak habaq mai yang kiter sekarang ni salah seorang peminat TEGAR 
Super Junior [SUJU]... 
>> saje kasi capsLOCK << 
ngehh3..~~

Segala ape yang terbaru dari dorang mesti akan dapat dihidu olehku.. ;) .. kirenye segala apa yang dorang buatlah... Korang tahu tak backgound desktop kiter pun kiter taruh SUJU.. haiseeMAN.. itu lah SUJU.. bukan tu je, kalau boleh segala benda yang kiter pakai mesti nak ade muke SUJU xspecily si Kim Ryeo Wook tu.. sampaikan mak kiter naik fedUP dengan anaknye yang sentiasa lekapkan telinganya dengan HEADFON then dengar suara  anaknye nyanyi lagu korea yang agak sumbang dan tak sedap langsunglah.. nak kata dgar bunyi korea tu adelah sikit tapi entah betul entahkan tidak.. hahahaha pakai HENTAM jah... 

Beberapa hari lalu kiter adelah terjumpe page KPOP COLECTTIONS.. pastu boleh terlihat dan terbukak satu folder dalam picture dia.. ade colecttion dari SUJU... ohohoho... segala apa yang kiter cari sumenye ade kat situ.. T-shirt, Cap, Cassing Handfon, Kipas Tangan, Beg, Handfree, Bekas Air, Album dorang dan segala2nye lah sumenye ade SUJU... yeaahhhh.. sekarang kiter tak yah susah2 nak download dorangnye lagu kt uTUBE.... 

Ini antara Collecttions dari Page tu... 













tengok collection dia.. manyak betul SUJU... ohohoho.. kiter nak bukan untuk kegunaan harian but untuk simpanan kiter.. taruh dalam almari.. hehehe

kalau u all sume nak tengok lebih lagi collection bolehlah tgok kat page ni..

ok lah itu je dapat kiter share2 ngan u alls sume.. 
daaaaaaaaa...
Assalamualaikum...

The CHAMPION.... TIGER MALAYA...

Assalamualaikum....
sehari telah berlalu.. tapi kehangatan kemenangan skuad Negara kita masih di rasa oleh semua rakyat jelata... Alhamdulillah kemenangan Malaysia memperolehi emas yang diTARGET telah tercapai... TAHNIAH..TAHNIAH.. TAHNIAH.. sekali lagi buat semua skuad MALAYSIA... tahniah juga untuk SKUAD BOLASEPAK HARIMAU MALAYA kita yang merangkul emas sekali lagi membawa kemenangan yang amat berharga buat MALAYSIA....

YEAAAHH... TAHNIAH.. u ALL the CHAMPION..  


Monday, November 21, 2011

SS4 in Seoul

Assalamualaikum... ape khabar wahai blogger2 sume...ya ampun sudah lama meninggalkan ini blog.. sejak2 kebelakangan ni kiter sibuk sangat .. tak ade mase nak jenguk2 blog ni.. ini kan nak update... ;) ... kiter harap u all sihat2 je ey.. yang mane tak sihat tu cepat2 lah g jmpe doktor, jangan dibiarkan nanti bertambah teruk sakit tu.. 


Ok lah.. entry ni ade kaitan dengan entry yang penah kiter kluarkan sebulan yang lepas.. pasal SS4 in Seoul.. [ Super Junior Show live In Seoul ]..  sadis mengenangkan SS4 in Seoul tu.. uwaaaaaaaaaa.. [ uhuhu poyosss ] btw nasib lah ade video fancam dr Utube.. uhukuhuk.. bleh lah usha2 sikit macam mane konsert tu berlangsung kan.. Bukan ape, bile dah minat ni mesti akan kiter akan ikut perkembangan laters dorang.. rase macam rugi kalau terlepas.. uuhuhuhu.. [ stop..!! jangan lebih2.. ]  ..

Bile kawan2 tanye ape lah ade kat dorang yang syiok sangat dengan artis korea ni...haishhh.. pastu kiter balas, biarlah kiter suke.. ahahaha.. 



walaupun tak dapat sampai ke Seoul sane atlest kiter ade picture latest dorang.. uhuhu tp kiter culik dari page Kim Ryeowook SarangHea .. ini je yang mampu kiter dapat.. 



Press Conference SS4 in Seoul.. 
[ sebelum berlangsung ]



SUJU..!!




Live performent from SUJU.. yeaaaahh...
11 Oktober 2011




 Debaran sebelum konsert

 Kim Ryeo Wook ~~ Wookie Oppa~~



Cho Kyu Hyun Perform 

congratulations SUJU....!!!!!!!!!!