Follow Me

Tuesday, March 1, 2011

Pertemuan di alam maya

Hai semua.... tibe2 hari ni aku ade crita utk u allz .... kite share2 ye... what do u think about this story hope u allz komen ey...kisahnye bermula di satu laman sesawang .....crita ni xde kene mngena dgn sape2 sama ade yg hidup atau yg telah meninggal dunia...termsuk lah aku ok .....


Pada hujung tahun 2009 ade la satu web telah di buka.. ramai lah yg ber chatting di situ... tak kira mase... pelbagai lapisan... tua, muda, kanak2, n ade jugak yg dh bekerjaya pun chat di situ...  si girlz ni pun mula dftarkan akaun di web tu... asyik je si girlz ni berchatting.... kenal ngn kawan2 baru... hurmmm pejam celik..pejam celik dah lebih sbulan si girlz ni asyik br chatting kt web tu... sehinggalah dorang ni brjumpa dalam satu majlis... bayangkan dorg ni asyik je brchatting tp akhirnya brjumpa...wowww memang best lah... yang lg bestnye n yang mmbuatkan si girlz ni teruja kwn2 yg dia jmpe mlm tu mcm dh knal lama...mesranye...rapatnye...smpai time nk brpisah tu si girlz ni sdih sngat.... waaaahh dah mcm family dah si girlz ni rse bile brsama kwn2 dia di alam maya tu... makin lama web tu mcm dh xsemeriah dulu... pastu si girlz ni pun mcm bosan dia pun brtukar ke laman sosial lain 'facebook' kat situ dia jmpe jgak dgn kwan2 yg same dlm web tu... memang gempak lah kt laman sosial tu...si girlz n da geng from the web buat laman sosial tu mcm dorg yg punye.... hahaha... kelakar pun ade... btw si girlz ni ramai kenalan dr web tu... so si girlz ni msih mncri2 kwn2 dia kt web tu yg dia blum add lagi.... smpailah si girlz ni trjmpa dgn sumbody yg jgak kwn di web trsebut... dorg pun sah lah jd friend ....hehehe... sepanjang si girlz n sumbody ni mnjdi friend dorg asyik komen2 je kt status2 or picture2 yg kwn2 upload dgn kwn2 yg lain.... dr situ lah bleh jd sdikit rapat ... :)) 


Sepanjang si girlz kenal ngn kwn2 web dia tu... hidup si girlz ni happy sngat...smpai si girlz smakin lupe peristiwa sdih yg pernah menimpa dirinya dulu.... kini si girlz ni dh smakin happy dan happy...."terima kasih kawan2" bisik dihatinye.... :)))  One day tu sumbody yg dikatakan itu dah buat satu hubungan dgn si girlz ni dlm laman sosial tu... time tu si girlz ni trkejut giler2 lah sbb sbelum2 ni dia xpernah private chat dgn sumbody yg dia knal ni...time tu dia brfikir bnyak kali utk meng approve hubungan wif sumbody tu...sbbnye dia tkut kwn2 akan brfikir lain dan salah tafsir dgn hubungan trsebut... tp xthu knape si girlz ni dgn relanye meng apporovenye.....di situ bermula lah gosip yg kurang dan xselesa.... yelah mane taknye... sape2 yg xthu msti akan branggapan lain.... sdangkan si girlz n sumbody ni je thu ape sbenar2nye yg dah brlaku.... 

Dalam hubungan tu si girlz n sumbody ni memang btul la mnyamar seolah2 mmg real...hahaha..smpaikan xbf si girlz ni tnye adakah btul ape dh brlaku ni..???? tp persoalan tu tak dijawab smpai skrg...sbbnye xde jwapan...si girlz ni tkut xbf dia akan kata yg si girlz ni brtukar2 psangan... sbb tu dia xjwb smpai skrg... tp kwn2 yg si girlz ni knal di web tu mybe ade setgahnye bleh fham dgn status tu... yg xfham tu yg mmbuatkan mcm2 story kluar.... kdang2 si girlz ni dh letih dgn smua soklan2 yg mmg xde jwpn.... xkan nk jwb "suke2..." tp klau pd sumbody tu mybe dia bleh say "suke2" mybe org xkan anggap ape2...melainkan si girlz yg perempuan ni...malu kot....  sampai lah satu mase si girlz n sumbody ni.......



bersambung............
tunggu ape yg akan aku ceritakan di episod akan dtg... tunggu ye...hehehe sje je buh ending dia mcm tu..bg suspend skit...hahahaha



3 comments:

  1. kenape fzah...?? hehehe... memang xde kne mngena lah... ade kene mngena ngn fzah ke..?? hehehe

    ReplyDelete
  2. lain mcm je cte nieh~~!! erm.......watak nana tmasuk tuh heheheee

    ReplyDelete